18 Jan

Dit is waarom avocado olie voor je haar zo geweldig werkt

Avocado is een gezonde vrucht die veel voordelen heeft voor je haar en huid. Het is rijk aan vet, antioxidanten, ontstekingsremmende stoffen en mineralen. Avocado olie kan helpen om je haar te temmen en tegelijkertijd de groei, glans en gezondheid te bevorderen.

Je kunt avocado als vrucht of olie voor je haar gebruiken. De olie zelf is rijk aan:

  • antioxidanten
  • mineralen
  • essentiële vetzuren
  • biotine
  • vitamine A, B-5 ​​en E

Een gezonde voeding is de beste manier om gezond haar te behouden. Voedingsstoffen zoals biotine, vitamine B-5 en vitamine E helpen bij de gezondheid van het haar. Voeg meer avocado toe aan je dieet of gebruik avocado-olie als bakolie. Avocado-olie kan ook van buitenaf het haar versterken, hydrateren en herstellen. Een 2015 studie in het International Journal of Trichology heeft aangetoond dat mineralen zoals die in avocado-olie helpen de cuticulacellen te verzegelen, wat kan voorkomen dat het haar breekt.

Hoe avocado’s te gebruiken voor haargroei?

Avocado's zijn rijk aan veel voedingsstoffen die gunstig zijn voor de gezondheid van het haar. Biotine, vitamine B-5 en vitamine E zijn een aantal van de belangrijkste voedingsstoffen die worden aangetroffen in avocado's die bijdragen aan de groei en gezondheid van het haar. Biotine is bekend om haargroei te stimuleren, vitamine B-5 helpt bij het behouden van gezonde haar, en vitamine E is een krachtige antioxidant die helpt bij het beschermen van het haar tegen schade door vrije radicalen.

Je kan avocado's op verschillende manieren gebruiken voor haargroei. Een van de meest populaire manieren is om avocado olie te gebruiken als haarmasker. Dit kan helpen om het haar te hydrateren, te herstellen en te versterken. Je kan ook avocado's pureren en toevoegen aan je shampoo of conditioner voor een

Hoe avocado-olie te gebruiken voor haar conditioner?

Haarmasker

Er zijn verschillende manieren om avocado te gebruiken voor haargroei. Een van de opties is om een kant-en-klaar haarmasker met avocado te kopen in een winkel of om er zelf een te maken in je eigen keuken. Een eenvoudige manier om dit te doen is door een avocado te pureren en deze te mengen met andere voedingsrijke ingrediënten voor een klontervrije, eiwitrijke haarbehandeling:

Om een klonterige textuur te voorkomen, kan je de vaste ingrediënten in een blender mengen. Voeg daarna de olie en honing toe en breng het masker aan op je haar. Laat het minimaal 20 minuten of maximaal drie uur intrekken. Was het haarmasker af met warm water of een shampoo zonder chemicaliën naar keuze.

Andere methoden 

Leave-in conditioner: Verdeel een nikkel grote hoeveelheid avocado-olie gelijkmatig over de punten van vochtig haar. Breng het ook aan na het drogen van je haar. Vermijd styling met hitte als de olie nog niet helemaal droog is.

Ontklitter: Gebruik avocado-olie om de verwarde delen van je haar glad te maken, in plaats van een kam te gebruiken. Dit zal minder schade aanrichten.

Anti-breukoplossingBescherm de punten van je haar tegen gespleten punten en breuk door avocado-olie aan te brengen op de uiteinden. Gebruik een kleine hoeveelheid om te voorkomen dat je uiteinden te vettig worden.

Conclusie

Eten van avocado wordt geassocieerd met verbetering van de algehele voeding en gezondheid, volgens resultaten van nationaal onderzoek. Een onderzoek uit 2012 heeft aangetoond dat de consumptie van avocado's ondersteuning biedt aan de gezondheid van hart en spijsvertering en gezond ouder worden. Versterk uw dieet door maïs- of ricinusolie te vervangen door avocado-olie tijdens het koken of als dressing voor salades. Avocado-olie is te verkrijgen in elke winkel voor voedingsmiddelen. De voedingsstoffen in avocado's kunnen specifiek nuttig zijn voor haargroei. Voor resultaten op de lange termijn is het belangrijk een uitgebalanceerd dieet te volgen om de benodigde vitamines en voedingsstoffen voor haargroei en gezondheid te krijgen.

+